Снимка-интернет Знаме

На 23 март ще се проведе тринадесетото издание на Националния фестивал "Пролетно хоро". Фестивалът е започнал през 2012 година и оттогава е станал важна част от културната програма на страната, подкрепян както от Министерството на културата и Министерството на туризма, така и от Европейската асоциация на фолклорните фестивали. Този път ще участват над 1500 участници и гости от цялата страна.

През 2016 година фестивалът беше номиниран за "Туристическо събитие на годината" от Министерството на туризма, а през 2016-та и 2017-ма Община Велинград го представи на международното туристическо изложение "Ваканция и СПА Експо". Националното сдружение на общините също популяризира проявата. Фестивалът работи с гражданското сдружение "За теснолинейката", което организира атрактивни пътувания до Велинград.

"Пролетно хоро" е без конкурсен характер и събира хора от различни сфери с една цел - да популяризират българския фолклор и народните хора. Фестивалът предлага различни модули, които представят фолклора по оригинален начин и провокират интерес към българските традиции и култура.

Програмата на фестивала включва индивидуални представления на танцови формации, фолклорно парад дефиле през града и изпълнения на открита сцена с жив фолклорен оркестър. Фестивалът е символ на българската култура, традиции и емоции.

13-тото издание на фестивала ще се проведе в "ВелиЛенд" - най-големият цирков атракцион в България и на Балканите. Програмата за 23 март 2024 г. включва фестивална програма в цирков атракцион "ВелиЛенд" от 9:30 ч., парад дефиле в централната част на града в 15:30 ч. и изпълнения на открито на площад "Николай Гяуров" от 16:00 ч.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара