Както се и очакваше, Веселин Великов бе официално представен като новия старши-треньор на мъжкия представителен тим на ФК Хебър за предстоящия сезон 2024/2025. Великов, който наследява поста от Любослав Пенев, започва работа от днес, като ще разчита на своя спортно-технически щаб, включващ асистентите Левон Апкарян (първи помощник), Венко Димов (треньор на вратарите) и Владислав Георгиев (кондиционен специалист).

При подписването на договора си с Хебър, Великов сподели: „Благодаря на ФК Хебър за поканата и гласуваното ми доверие. Ще работя с всички сили да го оправдая в максимална степен. За всеки треньор ще бъде трудно да заеме този пост веднага след Любослав Пенев, който безспорно вдигна летвата високо. Въпреки това вярвам, че с усилията на моите асистенти, ръководството, спонсорите, футболистите и феновете, ще направим всичко възможно Хебър да играе добър и печеливш футбол."

Биография и кариера на Веселин Великов
Веселин Великов е роден на 19 март 1977 година в град Елена. Като футболист, играещ на поста защитник, той преминава през редица отбори, включително Етър (Велико Търново), ЦСКА, където печели Купата на България през 1999 г., Марек (Дупница), Кавала (Гърция), Родопа (Смолян) и Любимец, където завършва кариерата си като футболист.

Треньорската кариера на Великов започва през 2013 г. в Любимец, а впоследствие води Дунав (Русе) в продължение на три години. Под негово ръководство Дунав завършва на четвърто място в Първа лига през първия си сезон, изравнявайки клубния рекорд за най-високо класиране в елита на българския футбол. Отборът участва и в Лига Европа, но отпада от Иртиш (Казахстан) в първия предварителен кръг. Заради постиженията си в Русе, Великов е награден със Златна значка „Русе“ от кмета на града Пламен Стоилов.

През годините, Веселин Великов е бил начело на редица български отбори, включително Царско село, Кариана (Ерден), Ботев (Враца), Етър (Велико Търново) и Черноморец (Бургас).

Ново начало за ФК Хебър
Сега, като старши-треньор на ФК Хебър, Великов ще се стреми да затвърди успехите на отбора и да надгради постигнатото от Любослав Пенев. Очакванията са големи, но с подкрепата на своя екип, ръководството и феновете, Великов има амбицията да върне Хебър на пътя на победите и добрия футбол.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара