Снимка: Capital

На 9 април Народното събрание ще проведе извънредно заседание, започващо в 09:00 часа. Единствената точка в дневния ред е полагането на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента на Република България.

На последната среща с всички парламентарно представени партии, освен БСП, която отказа да участва, номинираният за служебен премиер Димитър Главчев представи състава на проектокабинета. Някои от номинациите за министри предизвикаха негодувание сред ПП-ДБ, по-специално номинациите на Калин Стоянов за вътрешен министър, Мария Павлова за правосъден и Валентин Мундров за министър на електронното управление.

Димитър Главчев е първият служебен министър-председател, избран според шестата поправка на Конституцията. Той е магистър по международни икономически отношения и счетоводна отчетност. Също така е дипломиран експерт-счетоводител и регистриран одитор в Института на дипломираните експерт-счетоводители. През периода от 41-то до 46-то Народно събрание беше депутат от партията ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси. През 2017 година Главчев подаде оставка като председател на парламента. През юли 2023 година беше избран от 49-ото Народно събрание за председател на Сметната палата, с мандат от 7 години.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара