Вчера, възпитателка от детска градина „Фантазия“ във Велинград беше задържана по Закона за МВР по подозрение за нанасяне на телесна повреда на малолетно дете. Информацията беше съобщена от прокурор Радослав Бакърджиев, който уточни, че в рамките на разследването са разпитани над 10 души, включително и директорката на детското заведение.

Прокурор Бакърджиев добави, че предстои назначаването на множество експертизи, които ще се фокусират върху определянето на времето на извършване на деянието и начина, по който то е заснето. Разследването ще изясни всички обстоятелства около случая, а Закрила на детето също ще бъде ангажирана.

Пострадалото дете е посещавало детската градина не повече от месец, но поради неспокойствие е било спряно от приемните си родители. Разследването ще бъде извършено възможно най-бързо, като максималният срок за неговото завършване е два месеца.

Заместник-районният прокурор Величка Христова уточни, че ако престъплението бъде доказано, възпитателката може да получи наказание до три години лишаване от свобода.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара