XI Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС) се провежда в София, където над 1000 делегати се събират, за да определят партийния курс във вълнуващите нови национални и геополитически условия. Главната цел е изборът на двама съпредседатели на партията, като номинираните са Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

Докато традиционните структури на партията се разделят с обществото, предложението за двамата съпредседатели е израз на принципа на взаимодопълване, вместо конкуренция. Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, с фокус върху прагматичното решаване на проблемите на хората и държавата, докато Джевдет Чакъров носи отговорност предимно за традиционните райони и взаимоотношенията с Република Турция и либералните формации.

По редица задачи, ДПС се ангажира да стабилизира организацията си в традиционните райони и да разшири партийното строителство в нетрадиционните. Предстои обръщение на почетния председател на ДПС към делегатите, в което ще развие визията си за бъдещето на партията.

Фокусът на ДПС остава работата за хората, а партията се ангажира да защитава интересите на всички български граждани. Конференцията ще включва открита и работна части, като във втората ще бъдат избрани съпредседателите и Централният съвет на партията.

PZ News
PZ News
Редактор

1 Коментара

Публикувай коментар

1 коментара