„Български пощи“ информират за значителни забавяния в обработката и доставката на пратки, свързани с Украйна. Основната причина за това са продължаващите военни действия, които сериозно засягат инфраструктурата в страната.

Украинският пощенски оператор Укрпоща съобщава, че над 2500 пощенски обекта, включително 1600 станции и повече от 500 превозни средства, са извън строя. Някои са унищожени, а други са под временния контрол на Руската федерация. Допълнителни предизвикателства пред украинските пощи са липсата на електричество, отопление и интернет връзки. Въпреки това, операторът продължава да функционира, като използва алтернативни методи за доставка.

Международните пощенски превози от и за Украйна вече се осъществяват по шосе и влак до летища в съседни държави, тъй като въздушният транспорт в Украйна е временно преустановен.

Укрпоща не извършва пощенски услуги в зоните под руски контрол и не приема пратки от тези територии. Списъкът на пощенските кодове в обслужваните райони редовно се актуализира на базата на данни, предоставяни от Министерството на реинтеграцията на временно окупираните територии на Украйна.

За повече информация и указания относно обслужваните зони, „Български пощи“ препоръчват на клиентите си да следят раздел „Новини“ на официалния им сайт.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара