Жълт код за обилни валежи е обявен в няколко области: Монтана, Враца, София-област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград и Смолян. Утре в по-голямата част от страната ще има слънчево време, но в Западна и Централна България ще има неустойчива въздушна маса и още преди обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта срещу четвъртък ще има краткотрайни валежи и гръмотевици на много места, особено в планинските райони. Ще духа слаб вятър, в Източна България - до умерен източен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност с валежи и гръмотевици, особено следобед. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 17°, на 2000 метра - около 10°.

В четвъртък в много райони от страната ще има купесто-дъждовна облачност с краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В Централна България е възможно интензивно време с локално значителни валежи. Вятърът временно ще се ориентира от северозапад и температурите ще се понижат, като максималните ще бъдат между 20° и 25°. В петък ще има предимно слънчево време, но следобед ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност над планинските райони в западната половина на страната. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Сутринта ще е по-хладно, но през деня ще започне затопляне.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара