Снимка-интернет Телемедия

Днес Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 13-ти многомандатен избирателен район – Пазарджик, за предстоящите избори за народни представители на 27 октомври 2024 г. Това стана след като политическите сили в областта не успяха да постигнат съгласие относно ръководните постове в комисията.

За председател на РИК този път е избрана Христина Ганчева от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Тя заема мястото на дългогодишния председател на комисията Антони Върбев от ГЕРБ, който сега ще изпълнява ролята на секретар. Любопитен факт е, че тази позиция традиционно се заемаше от представител на ДПС в продължение на много години.

Заместник-председатели на новата РИК са Васил Стефанов от „Възраждане“, Еджем Мустафа от ДПС, Елена Попова от БСП и Кръстьо Костадинов от „Има такъв народ“.

Членове на комисията са Янчо Дрянов, Боряна Дунгарова, Лъчезар Минев, Иванка Гатина, Стефан Димитров, Христо Вълков и Христина Дачева.

РИК – Пазарджик ще встъпи в правомощията си на 7 септември 2024 г., като решението на ЦИК подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в тридневен срок от обявяването му.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара