Снимка-интернет БЛИЦ

На 8-ми февруари православната църква почита паметта на Свети пророк Захария Сърповидец, който според легендата живял през 6-ти век преди Христа и бил един от малките пророци. Захария бил сред тези, които убеждавали княз Заровел да възстанови Йерусалимския храм.

Уникалното при Свети Захария Сърповидец е, че той предсказал раждането на Иисус Христос, въпреки че това се случва чак няколко века по-късно. Тези думи на пророка го утвърдиха в Библията завинаги.

Пророк Захария се нарича Сърповидец, защото имал видение, че сърп слиза от небето и покосява неправедните. Той умира около 520 година преди Христос и веднага е обявен за светец. Името „Захари“ има еврейски произход и означава „Божия памет“.

Името Захари е популярно не само в България, но и в Русия, Грузия и Армения. Личността на Захари е уравновесена, отговорна и трудолюбива. Той е домошар по природа и предпочита спокойствието пред шумните компании. В любовта е влюбчив и предан, готов на саможертви за близките си.

Щастлив брак за Захари е с жена, която носи имена като Анна, Валентина, Вера, Елисавета, Едит, Ева, Ирина, Надежда, Наталия, Олга. Днес имен ден празнуват Захари, Захарина, Захарин, Зарин, Зара, Заро, Зарко, Заша и Зашо.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара