През изминалия уикенд в района на Пазарджик бяха регистрирани два случая на побои, довели до сериозни телесни повреди и стартиране на досъдебни производства.

Побой в село Лозен
Първият инцидент се случи в землището на септемврийското село Лозен. Сигналът за сбиването постъпи в РУ-Септември вчера по обед. Според първоначалната информация, 30-годишен местен жител е нападнал и пребил 49-годишен мъж от пазарджишкото село Црънча. В резултат на нападението, пострадалият е бил транспортиран до МБАЛ-Пазарджик, където е настанен с фрактура на таза. Екипи на РУ-Пазарджик продължават да работят по изясняване на обстоятелствата около случая.

Инцидент в град Пещера
Вторият, по-интересен случай, се разиграл в гр. Пещера. Вчера в ранния следобед, в дежурната на полицейското управление в града, постъпил сигнал от 85-годишен местен жител. Той съобщил, че в дома му се е появила бившата му снаха заедно със своята 86-годишна майка. След разразил се скандал, възрастната жена нанесла на своя сват удари по цялото тяло с помощта на бастун. Това наложило мъжът да бъде транспортиран и приет за лечение в областната болница в Пазарджик с комоцио, черепна травма и счупени ребра.

На мястото на инцидента е извършен оглед и са установени свидетели на случилото се. Полицията води досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

Заключение
И двата случая показват необходимостта от бърза реакция и внимателно разследване от страна на органите на реда. Ситуациите са показателни за потенциалните рискове и конфликти в малките населени места и подчертават значимостта на навременната медицинска помощ за пострадалите.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара