Снимка-интернет Знаме


До края на 2029 година в община Пазарджик ще бъдат заменени 9300 стари печки за нови и икономични отоплителни тела. Тези уреди ще бъдат от най-висок клас и ще бъдат предоставени чрез проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух в общината.

Проектът, който е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет, предвижда замяната на старите печки с нови екологосъобразни уреди като термопомпи, климатици с висок енергиен клас и котли на пелети или дървен чипс. Тези уреди се отличават с висока енергийна ефективност, което ги прави по-икономични за ползване.

Проектът се провежда под ръководството на зам.-кметът Гечев, който отбелязва интереса на гражданите в проекта, като вече има над 2000 подадени молби за участие. За да се улесни процесът на информиране и кандидатстване, са назначени изпълнители за информационна кампания.

Въпреки положителните перспективи на проекта, се очакват някои предизвикателства, като например доставка на уредите, монтажни групи и достъп до жилищата на потребителите. За да се справи с тези проблеми, проектът предвижда посещения на място и специално внимание към енергийно бедните съграждани.

Участниците в проекта ще получат безплатно нови уреди за отопление, включително доставка, монтаж, обучение и гаранционно обслужване. За кандидатстване за участие в проекта се предлага възможност за попълване и подписване на заявление както в общината, така и чрез електронна поща. За повече информация гражданите могат да се обърнат към уебсайта на общината или да използват предоставените контактни телефони.

 

 

 

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара