Снимка-интернет

Община Пазарджик сваля всякакво доверие от ръководството на футболен клуб „Хебър“, което се преизбра самостоятелно в миналия ден.

Общината заяви, че на този етап ще подпомага усилено развитието на детско-юношеската школа.

Предишното „ново“ ръководство на клуба в лицето на Александър Иванов, Ива Забуртова и Ренета Камберова ,отказва да допусне Общината до финансите на отбора и това как са се харчили ресурсите до момента. Ръководството отказва да даде адекватна и прозрачна информация как са се харчили финансите на клуба- респективно на гражданите на Пазарджик. И така ръководството за пореден път затвърждава усещането, че не може да му се има доверие. Никъде не съществуват условия, в които орган, който е финансирал една институция, да получава отказ от информация как са харчени парите му.

Паралелно с това пред управата на Общината е споделено от служители на клуба, че лице от ръководството е накарало всички треньори да подпишат декларации, които им забраняват да говорят и да дават каквато и да е информация на общински служители. Общината счита това за абсолютно потъпкване на всички норми и дълг към обществеността и няма да спре да настоява с всички инструменти на закона гражданите да получат пълна прозрачност за действията и разходите на футболния клуб.

Община Пазарджик ще оперира и ще подкрепя инициативи само в условия на адекватна отчетност на дейностите и на харчените публични средства.  И административният орган, и общността на Пазарджик не трябва да допускаме повече своеволия с публичен ресурс, в това число и употреба на спортни клубове като лост за политическо въздействие.

PZ News
PZ News
Редактор

1 Коментара

Публикувай коментар

1 коментара