Община Стрелча спечели 100% безвъзмездно финансиране за реализиране на проект „Реконструкция и модернизация на улично осветление“. Проектът е по процедура RRP – 4.028 „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“, част от Плана за възстановяване и устойчивост на България.

Основни цели и ползи от проекта
Кметът на община Стрелча, инж. Георги Павлов, изрази радостта си от новината, отбелязвайки, че модернизирането на уличното осветление е било ключова цел още с началото на неговия мандат.

 Той подчерта значителните ползи, които ще донесе проектът, сред които:

Подобрена осветеност на улиците с енергоспестяваща LED технология;
Модерен дизайн и дълъг живот на осветителните тела;
Повишена безопасност за пешеходци и автомобили;
Подкрепа за работата на полицията и повишена сигурност за гражданите;
Значително намаляване на разходите за електроенергия.


Дейности по проекта
Проектът предвижда демонтаж на старите улични осветителни тела, които ще бъдат заменени с нови, енергийно ефективни светодиодни лампи. Годните демонтирани осветителни тела ще бъдат използвани в различни кметства в общината, като така ще се оптимизират разходите.

Всички паркови осветителни тела също ще бъдат подменени с нови, като особено внимание ще бъде обърнато на осветяването на парковите алеи и пешеходни пространства. В Градския парк ще бъдат монтирани нови стълбове, а в Парка на миниатюрите ще бъдат поставени специални лампи, вградени в земята, за да осветяват скулптурите по най-ефективен начин.

Особен акцент ще бъде поставен върху централната част на града. Сферичните паркови осветителни тела пред сградата на общината ще бъдат заменени с по-високи и мощни, което ще придаде модерен и привлекателен вид на центъра на Стрелча, дори и през нощта.

Заключение
Модернизацията на уличното осветление в община Стрелча е крачка напред в подобряването на градската среда и безопасността на гражданите. Проектът ще допринесе не само за визуалното обновление на общината, но и за значително намаляване на енергийните разходи, което ще има дългосрочен положителен ефект върху бюджета на града.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара