Снимка-интернет Марица

Днес в 14:00 часа в Пленарната зала на Община Пазарджик ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет. В дневния ред на заседанието са включени 32 точки, които обхващат различни аспекти от дейността на общината.

Основни точки в дневния ред
Финансиране на ФК "Хебър-1918"
Една от основните точки е даването на съгласие за допълнително целево финансиране на Сдружение „Футболен клуб „Хебър-1918”. Съветът ще разгледа и одобри проект на договор, който регламентира разходването и отчитането на предоставените финансови средства, както и задълженията и отговорностите на спортния клуб и Общината.

Годишен план за развитие на социалните услуги
Съветът ще приеме Годишния план за развитие на социалните услуги за 2025 година. Този план е ключов документ, който определя насоките и приоритетите за предоставяне на социални услуги на територията на общината.

Сътрудничество с Тракийски университет
Ще бъде одобрен подписаният рамков договор за сътрудничество между Община Пазарджик и Тракийски университет – Стара Загора. Това сътрудничество цели да подобри образователните и научни връзки между двете институции.

Актуализиране на списъка на средищните училища
Друга важна точка е актуализирането на списъка на средищните училища на територията на община Пазарджик за учебната 2024/2025 година. Тази актуализация е необходима за осигуряване на качествено образование и оптимално разпределение на ресурсите.

Отчети за работата на Общинския съвет
Заседанието ще включва и отчет за работата на Общински съвет – Пазарджик за периода януари – юни 2024 година, както и отчет за изпълнение на решенията на съвета за същия период. Тези отчети предоставят подробна информация за дейностите и постигнатите резултати, както и за изпълнението на взетите решения.

Общинският съвет в Пазарджик продължава да работи активно за развитието и благосъстоянието на общината, като разглежда и приема важни решения в интерес на местната общност.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара