С богатата си и разнообразна програма, Пазарджик ще отбележи своя празник на 21 май. Градът е подготвил множество събития, които ще съберат жителите и гостите на града за едно незабравимо тържество.

Програма на празника : 
08:00 – Празничният ден ще започне с тържествена литургия в църквата „Св. Св. Константин и Елена“, последвана от литийно шествие до пл. „К. Величков“.

09:00 – Пред Младежкия дом и Художествена галерия „Станислав Доспевски“ ще се проведе детски пленер на тема „Пазарджик през моите очи“, където малките художници ще изразят своя поглед към града.

09:30 – На площад „К. Величков“ ще се състоят балетни изпълнения, които ще зарадват зрителите с елегантност и красота.

10:30 – На същия площад ще можем да се насладим на изпълнения на духов оркестър към Симфонично-оперетно дружество – Пазарджик и мажоретен състав „Мистерия“ при ОДК, гр. Пазарджик.

11:00 – Тържественото вдигане на флага на Пазарджик ще бъде последвано от благодарствен водосвет.

11:30 – Ще се проведе ритуал с новородените и децата, родени на празника на града. Програмата ще продължи с изпълнения на Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик“.

11:30 – На пл. „Възраждане“ ще има програма с хорови състави, които ще изпълнят традиционни и модерни хорови произведения.

13:00 – 14:00 – На пл. „К. Величков“ и ул. „Асен Златаров“ ще се проведе стрийт денс събитие с участието на Школа по стрийт денс „MyDanceExperience“ при ОДК, гр. Пазарджик.

19:00 – В парк „Градините на света“ ще се състои празничен концерт с участието на FYRE, който ще внесе допълнителен заряд и емоции в празничната вечер.

20:00 – Главният празничен концерт ще започне с изпълнения на Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро. Водещ на вечерта ще бъде Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио).

23:00 – В парк „Градините на света“ празничната вечер ще завърши с пиано бар под звездите, където Lady B и Маги Джанаварова ще създадат романтична и приятна атмосфера.


Празникът на Пазарджик обещава да бъде изпълнен с разнообразие и емоции, предоставяйки на жителите и гостите на града множество поводи за радост и веселие. Заповядайте да отпразнуваме заедно този специален ден!

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара