Кметът на Пазарджик, Петър Куленски, обяви нова инициатива за полагане на пътна маркировка в града, която ще се извършва с помощта на модерна американска машина Graco. Тази стъпка е част от стремежа на Общината да подмени вече неефективното оборудване и да въведе нов модел на работа, който да подобри ефективността и качеството на маркировката.

Служителите, ангажирани с тази дейност, преминават обучение, за да се запознаят с новите технологии и методи за полагане на маркировка. Основното нововъведение е използването на двукомпонентен немски студен шприц пластик, комбиниран с издръжливи светлоотразителни перли. Това ново решение обещава значително по-трайна и устойчива маркировка в сравнение с досегашните материали и методи.

"Резултатът трябва да бъде значително по-трайна маркировка от полаганата през годините досега," заяви Куленски. "Всички зони с некачествено изпълнено маркиране ще бъдат освежени, докато постигнем резултат, който да определям като наистина качествен."

Полагането на новата маркировка вече е започнало по улиците "К. Величков", "Ал. Стамболийски", бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Цар Освободител“, като се очаква тези дейности да продължат до края на юни месец. Целта на Общината е до края на годината да обнови адекватно маркировката на цялата пътна мрежа в Пазарджик, включително и в селата.

Кметът призовава за търпение и разбиране от страна на гражданите, тъй като процесът, макар и ускорен, ще отнеме време, за да бъде изпълнен качествено. "Движим се в график, който е по-бърз отпреди, но въпреки това ще отнеме време, за да си свършим работата както трябва. Постепенно и с нов фокус върху качеството, градът ще се сдобие със своя нов облик," подчерта Петър Куленски.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара