Снимка-интернет

За предстоящите избори общините ще получат най-голямата част от парите, показва планът за организация и провеждане на вота на 9 юни. Близо 53 милиона лева ще бъдат разпределени към общините. От тази сума 38 милиона лева са за възнагражденията и осигуровките на членовете на секционните избирателни комисии, а 14 милиона са за логистични разходи.

Администрацията на Министерския съвет ще изразходва почти 8,5 милиона лева за логистика и заплати на членовете на РИК (Регионални избирателни комисии). За Централната избирателна комисия са заделени 4,6 милиона лева, включително за хартиените бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването, медийните пакети и разяснителната кампания.

МВР получава малко над 15 милиона лева за осигуряване на обществения ред, докато Министерството на външните работи получава 9,3 милиона лева за организацията на вота зад граница.

Министерствата на регионалното развитие и електронното управление са заделени по малко над 2 милиона лева за тази цел. (Източник: БНР)

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара