Заместник-кметът на Пазарджик Таня Колчакова - Янева сподели за значимо и вдъхновяващо събитие, което се състоя в Бургас. По време на своята визита в града, тя имаше възможността да се срещне с колеги от Община Бургас и да посети първото по рода си технологично училище.

Таня Колчакова - Янева отбеляза, че това, което е видяла, е трудно да се опише с думи. Въпреки това, тя ясно подчерта, че образованието има най-голяма стойност, когато отговаря на динамичните нужди на обществото. Тези нужди обхващат широк спектър от компетенции — от натрупване на знание и личностно развитие до подготовка за справяне с ежедневни предизвикателства и кариерно ориентиране.

Училището, което тя посети, е пример за това как образованието може да играе ключова роля в икономическото развитие на дадено населено място или общност. Според нея, такъв тип подготовка на учащите има своите икономически измерения и може значително да допринесе за просперитета на местното население, макар това да е само част от по-широката картина.

Заместник-кметът изрази искреното си убеждение, че този модел на образование е правилният път за бъдещето. „Всяко усилие в тази посока си струва“, подчерта тя, като завърши с оптимистичната реплика: „Лудите, лудите - те да са живи“, изразявайки своята вяра в иновативния дух и стремежа към промяна.

Тази среща в Бургас подчерта важността на съвременните технологии и тяхната роля в подготовката на младите хора за реалния свят, както и необходимостта от сътрудничество между различни общини в името на по-доброто бъдеще за всички.

PZ News
PZ News
Редактор

0 Коментара

Публикувай коментар

0 коментара